Uczniowie gotują w profesjonalnej kuchni
2014-11-13 13:36:42(ost. akt: 2014-11-13 14:26:39)
W ramach programu „Trzymaj formę” oraz realizując zagadnienia z zajęć technicznych uczniowie klas VI Szkoły Podstawowej nr 3 uczestniczyli w warsztatach kulinarnych organizowanych w Zespole Szkół nr 6.
W trakcie zajęć w klasie II o profilu cukiernika uczniowie obu szkół wykonali rogaliki. Warsztaty były również okazją do przypomnienia podstaw prawidłowego odżywiania się (tzw. „piramida żywieniowa”), zasad ergonomii kuchni oraz elementów savoir-vivre przy stole. Zajęcia zakończyły się wspólna degustacją wykonanych wypieków.
Iwona Urbańczyk, SP3
Anna Czyż, ZS6.
Anna Czyż, ZS6.
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez