Kotleciki? Najlepiej z kaszy gryczanej
2015-11-04 14:00:00(ost. akt: 2015-11-04 13:47:10)
Tym razem mamy dla Was ciekawy przepis. Jeśli macie dość klasycznych kotletów, albo zdecydowaliście się zrezygnować z mięsa, mamy dla Was alternatywę! Kotleciki z kaszy gryczanej z pewnością będą smakować wspaniale, a przy okazji oszczędzimy sobie trochę dodatkowego tłuszczu.
Przepis pani Ewy Bujnowskiej jest bardzo prosty. Najpierw trzeba ugotować kaszę gryczaną, przestudzić ją i zemleć przez maszynkę do mięsa razem z twarogiem. Następnie dodajemy jajko i podsmażoną na złoto cebulę. Doprawiamy ulubionymi przyprawami i formujemy kotleciki, obtaczając je w jajku i tartej bułce. Pozostaje tylko podsmażyć kotlety na złoty kolor i podać na talerzu. Warto też podczas formowania kotletów namaczać ręce w wodzie, aby masa nie przyklejała się do rąk. Kotlety można jeść na zimno i na gorąco, a najlepiej serwować je z sosami i posypać pestkami słonecznika.
Składniki:
2 torebki kaszy gryczanej
250 gram twarogu półtlustego
2 jajka,średnia cebula
bułka tarta sól,pieprz
tłuszcz do smażenia
250 gram twarogu półtlustego
2 jajka,średnia cebula
bułka tarta sól,pieprz
tłuszcz do smażenia
Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Zaloguj się lub wejdź przez
Tadzik #1854231 | 89.228.*.* 10 lis 2015 00:14
Kotlety robi się z MIĘSA !!!!!!
odpowiedz na ten komentarz