Tajniki pieczenia chleba domowego
2016-11-25 10:10:54(ost. akt: 2016-11-25 10:12:26)
Niedawno grupa 5-latki 4 postanowiła wybrać się na Farmę Mazurską do Szarejek.. „Motylki” aktywnie uczestniczyły w pieczeniu chleba, które poprzedzone było omówieniem historyjki pt. „Od ziarenka do bochenka”.
Pod kierownictwem pani Magdy przedszkolaki mieszały mąkę żytnią z mąką pszenną, dodawały wody, drożdży i odrobinę soli. Samodzielnie formowały chlebki oraz dekorowały słonecznikiem, makiem, dynią czy sezamem. Każde dziecko w tym dniu zabrało do swojego domu swój wypiek w ekologicznej torebce. Przedszkolaki miały również możliwość zapoznania się ze zwierzętami wiejskimi oraz zdobyły wiedzę na temat ich środowiska naturalnego.
Agnieszka Parzych, Marta Piekarska
Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: AgaParzych
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez