„Smacznie, zdrowo, kolorowo”
2019-02-28 12:36:09(ost. akt: 2019-02-28 12:38:41)
Dnia 8 lutego w grupie 3latki 3 „Zajączki” odbyły się warsztaty kulinarne z rodzicami oraz z innymi członkami rodziny.
Wprowadzeniem do zajęć było odgadywanie zagadek przez dzieci dotyczących owoców. W dalszej części przedszkolaki segregowały produkty na zdrowe i niezdrowe. Przed przystąpieniem do robienia sałatki owocowej dzieci zaśpiewały piosenkę pt. „Witaminki”. Zajączki wiedziały, iż przed warsztatami należy umyć ręce mydłem , aby pozbyć się bakterii oraz należy założyć fartuszki. Dzieci wraz ze swoimi bliskimi kroiły banany, jabłka, gruszki, mandarynki oraz kiwi, które zostały przyniesione z domu używając przedmiotów zakupionych z projektu "Międzypokoleniowa Akademia Żywności Ekologicznej". Po zakończonej pracy wszyscy z przyjemnością kosztowali sałatkę owocową oraz wymieniali się wrażeniami smakowymi.
Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: Anna1
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez