Piątek, 20 lipca 2018. Imieniny Fryderyka, Małgorzaty, Seweryny

Kotleciki? Najlepiej z kaszy gryczanej

2015-11-04 14:00:00 (ost. akt: 2015-11-04 13:47:10)

Tym razem mamy dla Was ciekawy przepis. Jeśli macie dość klasycznych kotletów, albo zdecydowaliście się zrezygnować z mięsa, mamy dla Was alternatywę! Kotleciki z kaszy gryczanej z pewnością będą smakować wspaniale, a przy okazji oszczędzimy sobie trochę dodatkowego tłuszczu.

Przepis pani Ewy Bujnowskiej jest bardzo prosty. Najpierw trzeba ugotować kaszę gryczaną, przestudzić ją i zemleć przez maszynkę do mięsa razem z twarogiem. Następnie dodajemy jajko i podsmażoną na złoto cebulę. Doprawiamy ulubionymi przyprawami i formujemy kotleciki, obtaczając je w jajku i tartej bułce. Pozostaje tylko podsmażyć kotlety na złoty kolor i podać na talerzu. Warto też podczas formowania kotletów namaczać ręce w wodzie, aby masa nie przyklejała się do rąk. Kotlety można jeść na zimno i na gorąco, a najlepiej serwować je z sosami i posypać pestkami słonecznika.

Składniki:

2 torebki kaszy gryczanej
250 gram twarogu półtlustego
2 jajka,średnia cebula
bułka tarta sól,pieprz
tłuszcz do smażenia

Polub nas na Facebooku:

Zobacz także

Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB

  1. Tadzik #1854231 | 89.228.*.* 10 lis 2015 00:14

    Kotlety robi się z MIĘSA !!!!!!

    ! - + odpowiedz na ten komentarz

Zagraj w GRY.wm.pl

  • Goodgame Empire
  • Goodgame Big Farm
  • Goodgame Poker
  • Shadow Kings - The Dark Ages